fbpx
Logo-Tidee_transparaent.png

Over TiDee

TiDee is een initiatief van Tim Deprez

Sinds 2016 combineert hij zijn veel creatieve passies binnen TiDee. De slogan “Wij helpen uw idee realiseren” geeft goed weer waar TiDee voor staat.

Via TiDee kan je geholpen worden om zowel verbouwprojecten, creatieve houtprojecten, tot evenementen en IT projecten te realiseren.

Tim is van opleiding bioloog en haalde in 2006 een doctoraat in de mariene biologie aan Universiteit Gent. Sindsdien is hij binnen UGent vooral actief binnen het organiseren van internationaal onderwijs. Naast biologie heeft Tim nog een heel pak andere passies: hout, IT, technologie, muziek, …

Unieke realisaties

Ieder object dat door TiDee gemaakt wordt is enig in zijn soort en wordt op maat uitgewerkt in de materialen die door de klant gekozen worden.

Technologie en vernieuwing

Ondanks het feit dat bij elk van de realisaties heel wat handwerk komt kijken, tracht TiDee waar mogelijk recente technologie in te zetten om zo de stukken tegen een betaalbare prijs te realiseren. Dankzij een hoge precisie CNC-freesmachine, een grote krachtige Lasergraveermachine, en tal van op maat gemaakte eigen toestellen kan TiDee een kwaliteitsvol eindproduct afleveren.

Duurzaamheid

TiDee tracht zoveel mogelijk met duurzame materialen te werken. Dit uit zich in het gebruik van enerzijds nieuw hout met duurzaamheidslabel, maar ook in het gebruik van gerecycleerd houten beslag van allerhande oorsprong. Om dit te kunnen doen is TiDee constant opzoek naar uniek onderdelen die makkelijk kunnen geïntegreerd worden in de werkstukken. 

Veelzijdigheid

TiDee wordt gekenmerkt door eengrote veelzijdigheid in de types van werkstukken en technieken die gebruiktworden. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat vele ideeën die elders moeilijk terealiseren zijn, bij TiDee echt gerealiseerd kunnen worden